Murnic SRL

Trimite un mesaj proprietarului
Str. Drumul Serii, nr.11, Ploiesti, Prahova
0723562648; 0244514383
sc.murnic@gmail.com

 

Paulownia este de mai multe feluri iar cele pentru cherestea NU AU FLORI !!!!
Utilizare
   Piata materialului lemnos paulownia desi la inceput are tendinta de dezvoltare în Romania. Materialul lemnos paulownia poate fi folosit în productia diferitelor articole.
   Acestea includ: mobila, constructii navale, aeronave, cutii de ambalare, hârtie, placaj, îmbinari si cornise.

Greutate
   Paulownia are 1/3 din greutatea stejarului si jumatate din greutatea pinului.
Rezistenta
   Paulownia a fost testat si s-a dovedit ca este cel mai rezistent dintre toate tipurile de copaci din lume daca se raporteaza la greutate de aceea este denumit si aluminiul lemnului. Paulownia poate fi taiat mai subtire si poate oferi aproximativ aceeasi rezistenta si greutate. Paulownia ofera un beneficiu în ceea ce priveste economia de spatiu, putand fi taiat la jumatatea grosimii. Exista de asemenea o economie semnificativa de costuri deoarece aproximativ jumatate din material ar trebui sa fie achizitionat. Paulownia mentine bine cuiele si suruburile si nu necesita gauri de ghidare pentru gaurire. De fapt, atât plopul galben, cât si pinul alb s-au dovedit a se despica înaintea lui Paulownia. Suruburile cu cap plat pot fi aduse la acelasi nivel cu suprafata.

Paulownia crescut pe plantatie, de obicei, nu are noduri.
Conductivitatea

   Paulownia este un foarte bun izolator. Locuintele realizate din busteni de Paulownia sunt considerate a avea de doua ori factorul R, în comparatie cu bustenii de pin sau stejar. Aceasta rezistenta la temperatura îi ofera lemnului o mai mare neinflamabilitate. Temperatura de aprindere este de aproximativ 400°C, ce este aproape dubla fata de multi copaci conventionali americani de esenta tare si moale.
Compoziţia chimica
   Hemiceluloza Pentosan 22, pâna la 25%. Celuloza, 46 pâna la 49%. Lignina, 21 pâna la 23% Apa, 7 pâna la 8% Cenusa. 50, pâna la 1.1% Fibra, 58.5 pâna la 60.1%

Caracteristici de uscare
   Materialul lemnos se usuca bine, nu se deformeaza, nu crapa si nu isi schimba forma cu usurinta. O placa de 25 mm grosime poate fi uscata pâna la o umezeala de 10%, în 25 de zile, la temperatura normala a camerei. Dupa uscare, materialul lemnos este foarte stabil.

 

Localizare


Vizualizaţi MurnicTRPC SRL pe o hartă mai mare

Fotografii

Acest site web folosește cookie-uri. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră. Citeste mai mult.